ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ BEZELYELİ KİŞ

Bezelyeli Kiş

Nefis ve pratik bezelyeli kiş nasıl yapılır? Gelin, çay sohbetlerini güzelleştirecek garnitürlü kiş tarifine başlayalım.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bezelyeli Kiş Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 100 gr tereyağı
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı haşlanmış iç bezelye
  • 1 çay bardağı konserve mısır tanesi
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üst krema için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Bezelyeli Kiş Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısında bekletilmiş tereyağı, tuz, kabartma tozu ve yumurta sarılarını hamur yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru, un serpilmiş zemine alıp merdane ile ince açın. Fırın kalıbını yağlayıp un serpin.
  • Hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Üzerini çatalla yer yer delin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Krema, yumurtalar ve peyniri çukur bir kapta karıştırın. Bezelye, mısır ve tuzu ekleyip harmanlayın.
  • Bezelyeli kremayı kişin içine döküp yayın. Tereyağını doğrayıp bezelyeli kremanın üzerine serpiştirin.
  • 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:45

tereyağ bukadar lezzetli birşey işte. her yemeğe ayrı bir lezzeti var


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!