Bezelyeli Kiş

Nefis ve pratik bezelyeli kiş nasıl yapılır? Gelin, çay sohbetlerini güzelleştirecek garnitürlü kiş tarifine başlayalım.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Bezelyeli Kiş Tarifi İçin malzemeler
Hamur için
- 100 gr tereyağı
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
- 1.5 su bardağı haşlanmış iç bezelye
- 1 çay bardağı konserve mısır tanesi
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Üst krema için
- 2 yumurta
- 1 su bardağı krema
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bezelyeli Kiş Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında bekletilmiş tereyağı, tuz, kabartma tozu ve yumurta sarılarını hamur yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Unu azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru, un serpilmiş zemine alıp merdane ile ince açın. Fırın kalıbını yağlayıp un serpin.
- Hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Üzerini çatalla yer yer delin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Krema, yumurtalar ve peyniri çukur bir kapta karıştırın. Bezelye, mısır ve tuzu ekleyip harmanlayın.
- Bezelyeli kremayı kişin içine döküp yayın. Tereyağını doğrayıp bezelyeli kremanın üzerine serpiştirin.
- 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR