Beşamel Soslu Lahana

05 Aralık 2023 tarihinde güncellendi.
Beşamel Soslu Lahana
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Beşamel Soslu Lahana için

Malzemeler

  • 1 küçük lahana
  • 200 g dana kıyma
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz

Üzeri için

  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze kekik
Beşamel Soslu Lahana

Nasıl Yapılır

  1. Lahanayı yıkayıp büyük parçalara bölün ve kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşlanmış lahanaları iri olarak parçalayın.
  2. Soğanları küp olarak kesip kıymayla birlikte 10 dakika kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  3. Beşamel sos için; tereyağını ve unu tencereye koyun. Un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan karıştırın.
  4. Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Fırın kabınızın en alt kısmına önce lahanaları, üstüne kıymalı harcı ve son olarak beşamel sosu koyun.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin.
  6. Kaşar eriyip üzeri kızarında fırından çıkarın ve taze kekik serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Düşük kalorisi ve zengin besin değerleriyle sunulan beyaz lahana salatası tarifine göz atmayı unutmayın!

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo