ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ BEŞAMEL SOSLU LAHANA

Beşamel soslu lahana

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel soslu lahana tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 küçük lahana
  • 200 g dana kıyma
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz

Üzeri için

  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze kekik

Beşamel soslu lahana Nasıl Yapılır

Lahanayı yıkayıp büyük parçalara bölün ve kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşlanmış lahanaları iri olarak parçalayın. Soğanları küp olarak kesip kıymayla birlikte 10 dakika kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Beşamel sos için; tereyağını ve unu tencereye koyun. Un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan karıştırın. Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Fırın kabınızın en alt kısmına önce lahanaları, üstüne kıymalı harcı ve son olarak beşamel sosu koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin. Kaşar eriyip üzeri kızarında fırından çıkarın ve taze kekik serpip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.