Bademli Taze Fasulye

Bademli Taze Fasulye
18 Eylül 2020

Taze fasulyenin faydaları;

Ülkemizde en çok Ayşe kadın ve çalı türleriyle bilinen taze fasulye, zeytinyağlısından etlisine ve turşusuna kadar yaz mevsiminde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Satın alırken renginin yeşil ve sert olmasına dikkat etmelisiniz. Zeytinyağlı yapacaksanız ve salata içinde kullanacaksanız çalı fasulyeyi, etli yemek olarak hazırlayacaksanız Ayşe kadın çeşidini satın almanızı öneriyoruz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bademli Taze Fasulye için

Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • Yarım su bardağı iç badem
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 küçük boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Bademli Taze Fasulye

Nasıl Yapılır

  1. Taze fasulyeleri yıkayın. Suyunu süzün. Uçlarını temizleyip iri verev parçalar şeklinde doğrayın. Taze fasulyeleri tuzlu kaynar suya ekleyip 5 dakika haşlayın.
  2. Taze fasulyeleri kevgire alıp suyunu süzün. Üzerine soğuk su gezdirin. Bademleri bir tavaya alıp yağsız olarak kavurun.
  3. Bademleri tavadan alıp aynı tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Kıyılmış soğanları ekleyip kısık ateşte kavurun.
  4. Fasulyeleri ekleyip hafifçe yumuşayana kadar birkaç dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kıyılmış maydanoz ve bademleri ekleyip servis yapın.

Türk mutfaklarında önemli bir yere sahip olan zeytinyağlı taze fasulye tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo