Kabağa Sarılı Köfte

Kabağa Sarılı Köfte
15 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Kabağa Sarılı Köfte için

Malzemeler

  • 2 kabak

Köfte için

  • 300 g köftelik yağsız kıyma
  • Yarım patates
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı yulaf kepeği
  • 1 diş sarımsak
  • Çeyrek soğan
  • 2-3 dal dereotu
  • 1 tutam tatlı pul biber
  • 1 tutam kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Üzeri için

  • 6 dilim kaşar peyniri
Kabağa Sarılı Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Kabağı kaynar suda 5 dakika haşlayın ve uzun dilimler şeklinde kesin. Köfte için gerekli olan bütün malzemeyi derin bir kaseye alarak iyice yoğurup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Küçük parçalar kopartıp top şekli verin. İki kabağı artı şekli olacak şekilde tezgaha koyun ve ortasına köfteyi yerleştirip kabak dilimlerini iki taraftan kapatın.
  2. Üzerlerine kürdan saplayıp fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20 dakika pişirip üzerlerine kaşar dilimlerini koyun. Peynirler eriyip kızarana kadar 190 derecede yaklaşık 10 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo