ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ DOMATES VE FESLEĞEN SOSLU KÖFTE TOPLARI

DOMATES VE FESLEĞEN SOSLU KÖFTE TOPLARI

Domates ve fesleğen soslu köfte topları
4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domates ve fesleğen soslu köfte topları tarifi için malzemeler
  • 500 g dana kıyma
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 20 g sarımsaklı acı sos
  • 30 g tatlı-ekşi sos
  • 1 limon kabuğu
  • 2 kırmızı Meksika biberi
  • 3 dal taze kekik
  • 3 dal maydanoz
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 50 g galeta unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 200 g konserve domates
  • 200 ml tavuk suyu
  • 2 dal taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
Domates ve fesleğen soslu köfte topları Nasıl Yapılır

  • Küp doğradığınız soğan, sarımsak, Meksika biberi, kıyma, tuz, karabiber, sarımsaklı acı sos, tatlı ekşi sos, rendelenmiş lime kabuğu ince kıydığınız maydanoz, kekik, yumurta akı, zeytinyağı ve galeta unu geniş bir karıştırma kabına alarak yoğurun. Harçtan parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak top köfteler hazırlayın. Köfteleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
  • Sosu için ince kıydığınız sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domatesleri ilave edip 3-4 dakika pişirin. Konserve domates, tavuk suyu, taze fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp blenderdan geçirin.
  • Köfteleri bir servis tabağına alın. Yanında sos ile sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!