ANASAYFA TARİFLER SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ CACIKLI PATLICANLI KÖFTE

Cacıklı Patlıcanlı Köfte

Cacıklı patlıcanlı köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Cacıklı Patlıcanlı Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g köftelik bulgur 
  • 250 g kıyma 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2 adet patlıcan (Közlenmiş ve ezilmiş) 
  • Tuz, karabiber, kimyon 

Cacık için

  • 1 demet semizotu 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 su bardağı süzme yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı isot biberi veya kırmızı pul biber

Cacıklı Patlıcanlı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Cacık için yıkanıp çiçek çiçek ayırdığınız semizotlarını zeytinyağında 4-5 dakika kavurun. Ocaktan alın. 
  • Süzme yoğurdu, havanda ezilmiş sarımsakları, tuzu ve semizotunu iyice karıştırın. Yoğurtlu karışım ile semizotunu birleştirin. Daha sonra buzdolabına alın. 
  • Köftelik bulgurun üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin. Bulgurlar şişene kadar bekleyin. 
  • Derin bir kapta kıymayı, köftelik bulguru, patlıcan ezmesini, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip iyice yoğurun. Düz bir tabağın üzerine unu serpin. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın. Köfteleri una bulayın. 
  • Derin bir tencerede 2 lt kadar suyu kaynatın. Köfte hamurlarını bu suyun içine atın. 10 dakika orta ateşte kaynatın. Delikli bir kevgir yardımı ile suyunu süzerek çıkartın. Ayrı bir servis tabağına semizotlu cacığı yayın. Üzerine patlıcanlı köfteleri yerleştirin. 
  • Tereyağını köpürterek eritin, isot biber veya pul biber ekleyip karıştırın. Dilerseniz tereyağlı biberi de cacığın üzerine dökün ve bekletmeden servis yapın.

Alternatif olarak patlıcan köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!