ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ SUCUKLU MANTAR GÜVEÇ

Sucuklu Mantar Güveç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sucuklu Mantar Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kangal sucuk
  • 500 gr mantar
  • 3 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 2 sivri biber
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 100 gr kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Sucuklu Mantar Güveç Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
  • Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu su da bekletin. Yağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin.
  • Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Mantarları süzüp tavaya ilave edin.
  • Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
  • Küçük güveçlere domates soslu mantar ve küp kesilmiş sucuğu paylaştırın. Üzerine kaşar peynirini serpiştirin. Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Alternatif olarak etli güveç tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!