Sucuklu Mantar Güveç

Sucuklu Mantar Güveç
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Sucuklu Mantar Güveç için

Malzemeler

  • 1 kangal sucuk
  • 500 gr mantar
  • 3 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 2 sivri biber
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 100 gr kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Sucuklu Mantar Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
  2. Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu su da bekletin. Yağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin.
  3. Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Mantarları süzüp tavaya ilave edin.
  4. Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
  5. Küçük güveçlere domates soslu mantar ve küp kesilmiş sucuğu paylaştırın. Üzerine kaşar peynirini serpiştirin. Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Alternatif olarak etli güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo