ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ SOĞAN GRATEN

Soğan Graten

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğan Graten Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kırmızı soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı robottan geçirilmiş ekmek içi
  • 40 g parmesan peyniri
  • 20 g tereyağı
  • 20 g un
  • 100 ml krema
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 100 g rendelenmiş mozarella peyniri

Soğan Graten Nasıl Yapılır?

Soğanların baş kısımlarından kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat pişirin. Bir karıştırma kabında ekmek içi ve rendelenmiş parmesan peynirini karıştırın. Tereyağını bir sos tenceresinde eritip unu kavurun. Krema ve rendelenmiş muskat cevizini ilave edip 5 dakika daha pişirin. Pişen soğanları bir fırın kabına alın. Üzerlerine kremalı sostan döküp sırasıyla rendelenmiş mozarella peyniri ve ekmek içiyle karıştırdığınız parmesan peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Diyet listelerine ekleyebileceğiniz brokoli graten tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!