ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ PATATESLİ KIŞTA KİŞ

> PATATESLİ KIŞTA KİŞ
Patatesli kışta kiş
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli kışta kiş tarifi için malzemeler
  • 4-5 orta boy patates
  • 2 çay kaşığı öğütülmüş kuru adaçayı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 büyük yumurta (yumurta küçük ise sayı artabilir)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı ince doğranmış pırasa
  • 4-5 dilim şerit kesilmiş pastırma
  • 4 yemek kaşığı ince kıyılmış ıspanak
  • 1 yemek kaşığı Ayçekirdeği içi
Patatesli kışta kiş Nasıl Yapılır

  • Patatesleri soyup yıkayın ve ince halkalar şeklinde dilimleyip derin bir kaba alın.  Adaçayı, kırmızı pul biber ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. (Bütün patatesler yağlanmış olmalı) 20 cm çapında kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Patates dilimlerini kalıbın çevresine ve tabanına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesleri 10 dakika kadar pişirip fırından alın.
  • Bir başka kasede yumurtaları, sütü, labne peyniri ve bir tutam tuzu tel çırpıcı ile çırpın. Pırasa, ıspanak, ay çekirdeği ve pastırmayı ilave edip karıştırın. Ön pişirme yaptığınız patateslerin kalıbına aktarın ve fırın ısısını 160 dereceye düşürüp 20-25 dakika pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Süre sonunda fırından alıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.