ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ MARİA'NIN SEBZELİ GÜVECİ

Maria'nın Sebzeli Güveci

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maria'nın Sebzeli Güveci Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kuzu veya dana eti
  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 2 patates
  • 2 sivri biber
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 1 havuç
  • 5 kuru mürdüm eriği
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı su
  • Tuz

Maria'nın Sebzeli Güveci Nasıl Yapılır?

  • Eti tencereye alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve haşlayın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin.
  • Sebzeleri kenara alıp, aynı yağda küp doğranmış patlıcan, kabak, havuç, patates ve biberleri soteleyin. Sebzeleri kenara alın.
  • Aynı yağda, suyu süzülmüş eti soteleyin. Soğan, sarımsak, mürdüm eriği, sebzeler ve eti karıştırın. Güveç kabına yerleştirin.
  • Üzerine eti haşladığınız suyu ilave edin. 1 kahve fincanı daha sıcak su ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Üzeri için un, su ve tuzu bir kapta karıştırıp hamur elde edin. Hamuru güveç kabının üzerine kaplayın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 2 saat pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kuzu etiyle hazırlanan nefis etli güveç tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!