Maria'nın Sebzeli Güveci

Maria'nın Sebzeli Güveci
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Maria'nın Sebzeli Güveci için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu veya dana eti
  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 2 patates
  • 2 sivri biber
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 1 havuç
  • 5 kuru mürdüm eriği
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı su
  • Tuz
Maria'nın Sebzeli Güveci

Nasıl Yapılır

  1. Eti tencereye alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve haşlayın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin.
  2. Sebzeleri kenara alıp, aynı yağda küp doğranmış patlıcan, kabak, havuç, patates ve biberleri soteleyin. Sebzeleri kenara alın.
  3. Aynı yağda, suyu süzülmüş eti soteleyin. Soğan, sarımsak, mürdüm eriği, sebzeler ve eti karıştırın. Güveç kabına yerleştirin.
  4. Üzerine eti haşladığınız suyu ilave edin. 1 kahve fincanı daha sıcak su ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Üzeri için un, su ve tuzu bir kapta karıştırıp hamur elde edin. Hamuru güveç kabının üzerine kaplayın.
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 2 saat pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kuzu etiyle hazırlanan nefis etli güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo