ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ TAVUK ŞİŞ

Fırında sebzeli tavuk şiş

Fırında sebzeli tavuk şiş

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında sebzeli tavuk şiş tarifi için malzemeler

Tavuk eti için

  • 1 kg tavuk eti (Kuşbaşı doğranmış) 
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kırmızı toz biber, köri 

Sebzeli karışım için 

  • 2 adet orta boy kabak
  • 3 adet orta boy patates 
  • 2 adet patlıcan 
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber 
  • 1 adet dolmalık sarı biber 
  • Tuz, karabiber, pul biber 
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1/2 su bardağı su 
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • Tuz

Fırında sebzeli tavuk şiş Nasıl Yapılır

Misafirleriniz için unutulmayacak lezzette fırında sebzeli tavuk şiş hazırlamak ister misiniz?

  • Etleri sıvı yağ, tuz ve baharat ekleyip iyice karıştırın. Tavuk etlerini şiş çubuklara geçirin. 
  • 2 Patlıcanları alacalı soyduktan sonra küp doğrayın. Tuzlu suda biraz bekletin. Kalan sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın. Patlıcanları, tuz, baharat ve sıvı yağla birlikte karıştırın. Yağlanmış tepsiye doğradığınız sebzeleri aktarıp yayın. Sebzelerin üzerine tavuk şişleri yerleştirin. 
  • 3 Sosu için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Sosu tavuk şişlerinin üzerine dökün. Tepsinin üzerini su ile ıslattığınız yağlı kağıt ile tamamen kapatacak şekilde örtün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika pişirin. Üzerindeki kağıdı alıp fırının ısısını 220 dereceye çıkartın ve 15 dakika daha pişirin.

Sebzeli tavuk şiş kebap tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.