Fırında Mantar Soslu Kabak

Fırında Mantar Soslu Kabak
18 Eylül 2020

Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyeceklerdendir. Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir. Hazırsanız, fırında mantar soslu kabak tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Fırında Mantar Soslu Kabak için

Malzemeler

  • 500 gr tavuk kalça (ızgaralık)
  • 1 kg kabak
  • 1 paket kremalı mantar çorbası
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 200 ml krema
Fırında Mantar Soslu Kabak

Nasıl Yapılır

  1. Kabakların kabuklarını kazıyıp halka doğrayın. Geniş bir kabın içine kabakları alıp üzerine kremalı mantar çorbasını ve bir kutu kremayı aktarıp harmanlayın.
  2. Tavuk etlerini yağlanmış fırın kabına yerleştirin ve üzerine kabak karışımını yayın. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
  3. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kaşar peyniri eriyince fırından alıp sıcak servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo