ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA MANTAR SOSLU KABAK

Fırında Mantar Soslu Kabak

Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyeceklerdendir. Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir. Hazırsanız, fırında mantar soslu kabak tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Mantar Soslu Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tavuk kalça (ızgaralık)
  • 1 kg kabak
  • 1 paket kremalı mantar çorbası
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 200 ml krema

Fırında Mantar Soslu Kabak Nasıl Yapılır?

  • Kabakların kabuklarını kazıyıp halka doğrayın. Geniş bir kabın içine kabakları alıp üzerine kremalı mantar çorbasını ve bir kutu kremayı aktarıp harmanlayın.
  • Tavuk etlerini yağlanmış fırın kabına yerleştirin ve üzerine kabak karışımını yayın. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
  • Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kaşar peyniri eriyince fırından alıp sıcak servis yapın.


Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:06

Harika gözüküyor.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:06

bende deneyecem

Salome 12 Ekim 2016, 17:07

Kremalı mantar çorbasını sıvı çorba olarak mı döküyoruz? İlginç deneyeceğim..

Misafir 12 Ekim 2016, 17:23

ben de merak ettim


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!