ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA HURMALI YULAF

FIRINDA HURMALI YULAF

Fırında hurmalı yulaf
2 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında hurmalı yulaf tarifi için malzemeler
  • 100 g yulaf ezmesi
  • 400 ml süt
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 adet Trabzon hurması (Olgun ve yumuşak)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı badem kırığı
Fırında hurmalı yulaf Nasıl Yapılır

  • Yulaf ezmesini, badem kırıklarını, sütü, kuş üzümünü ve tarçını bir kasede karıştırın. Hazırladığınız karışımı kişiye özel, yağlanmış, fırın ısısına dayanıklı kaplara paylaştırın. Bu şekilde oda ısısında 15 dakika bekletin.
  • Hurmaları ince ince dilimleyip fırın kabının üzerini tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. 175 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin ve ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.