ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA HURMALI YULAF

Fırında Hurmalı Yulaf

Fırında hurmalı yulaf

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fırında Hurmalı Yulaf Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g yulaf ezmesi
  • 400 ml süt
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 adet Trabzon hurması (Olgun ve yumuşak)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı badem kırığı

Fırında Hurmalı Yulaf Nasıl Yapılır?

  • Yulaf ezmesini, badem kırıklarını, sütü, kuş üzümünü ve tarçını bir kasede karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı kişiye özel, yağlanmış, fırın ısısına dayanıklı kaplara paylaştırın. Bu şekilde oda ısısında 15 dakika bekletin.
  • Hurmaları ince ince dilimleyip fırın kabının üzerini tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. 175 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin ve ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!