Fırında Hurmalı Yulaf

12 Kasım 2020 tarihinde güncellendi.
Fırında Hurmalı Yulaf
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Hurmalı Yulaf için

Malzemeler

  • 100 g yulaf ezmesi
  • 400 ml süt
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 adet Trabzon hurması (Olgun ve yumuşak)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı badem kırığı
Fırında Hurmalı Yulaf

Nasıl Yapılır

  1. Yulaf ezmesini, badem kırıklarını, sütü, kuş üzümünü ve tarçını bir kasede karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışımı kişiye özel, yağlanmış, fırın ısısına dayanıklı kaplara paylaştırın. Bu şekilde oda ısısında 15 dakika bekletin.
  3. Hurmaları ince ince dilimleyip fırın kabının üzerini tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. 175 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin ve ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo