ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRIN POŞETİNDE SİRKELİ PANCAR

Fırın Poşetinde Sirkeli Pancar

Fırın poşetinde sirkeli pancar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırın Poşetinde Sirkeli Pancar Tarifi İçin malzemeler

  • 2 orta boy pancar
  • Yarım demet maydanoz (Kıyılmış)
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kişniş tohumu
  • Ceviz içi
  • Tulum peyniri
  • Avokado (Dilimlenmiş)

Fırın Poşetinde Sirkeli Pancar Nasıl Yapılır?

  • Kabuğunu soyduğunuz pancarları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Limonun kabuğunu rendeleyin, içini de küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Pancarları bir kaseye aktarın. Rendelenmiş limon kabuğunu, kıyılmış maydanozu, limon parçalarını, zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve kişniş tohumunu ekleyin.
  • Harmanlayıp fırın poşetine aktarın. Poşetin ağzını sıkıca kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Poşetin üzerinden kürdan yardımı ile birkaç delik açın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yarım saat pişirin.
  • Poşetinden çıkartın, servis tabağına aktarın. Üzerine ceviz içini, avokado dilimlerini ve rendelenmiş tulum peynirini serpin ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!