ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ YEŞİL FAVA

YEŞİL FAVA

Yeşil fava
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeşil fava tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı kuru iç bakla
  • 1 büyük soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet nane
  • 1 büyük kırmızı soğan
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi
Yeşil fava Nasıl Yapılır

  • Kuru baklaları akşamdan ıslatın. Bir tencereye suda ıslattığınız baklaları, bütün beyaz soğanı, tuzu, şekeri, limon suyunu ve zeytinyağının yarısını ekleyin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Bakla tanelerini iyice yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu çekince ocaktan alın, içinden beyaz soğanı çıkartın. Kalan malzemeyi blender ile püre haline getirin. En son kıyılmış yeşillikleri ekleyip spatula ile karıştırın. Karışımı yayvan bir kaba dökün. Buzdolabında bekleterek sertleşmesini sağlayın.
  • Kırmızı soğanı çok ince kıyın ve tuzla ovun. Favayı dilimleyip servis tabağına aktarın. Üzerine kırmızı soğandan küçük bir öbek oluşturup yerleştirin. En son kalan zeytinyağını ve yağsız olarak tavada kavurduğunuz ceviz içlerini serpin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!