Yeşil Elmalı Mandalinalı Kereviz

Yeşil Elmalı Mandalinalı Kereviz
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yeşil Elmalı Mandalinalı Kereviz için

Malzemeler

  • 2-3 adet kereviz (Tek lokmalık küpler halinde kesilmiş)
  • 1 yeşil elma (Tek lokmalık küpler halinde kesilmiş)
  • 1 soğan (Soyulmuş ve 4’e bölünmüş)
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 mandalinanın suyu ve 1 mandalina (2’ye bölünmüş)
  • 1 limonun suyu
  • 1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Yeşil Elmalı Mandalinalı Kereviz

Nasıl Yapılır

  1. Kereviz, yeşil elma, soğan, sarımsak, mandalina suyu ve dilimleri, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir tencereye koyun. Malzemeleri kaplayacak kadar su ekleyin. Bir taşım kaynatın ve kısık ateşte 20-30 dakika, kerevizler yumuşayana dek pişirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo