Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
50 dakika

Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler
- 2 tatlı patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 500 g Brüksel lahanası
- 2 limonun suyu
- Yarım çay bardağı taze yaban mersini
- 1 çay bardağı kaju fıstığı
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?
- Tatlı patatesleri küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Dörde böldüğünüz Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika soteleyin.
- Limon suyu, tatlı patates, yaban mersini, kaju fıstığını ve keten tohumunu ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?