ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ TATLI PATATESLİ BRÜKSEL LAHANASI

Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası

Tatlı patatesli Brüksel lahanası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 tatlı patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 500 g Brüksel lahanası
  • 2 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı taze yaban mersini
  • 1 çay bardağı kaju fıstığı
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu

Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Tatlı patatesleri küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Dörde böldüğünüz Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika soteleyin.
  • Limon suyu, tatlı patates, yaban mersini, kaju fıstığını ve keten tohumunu ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.