ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ TARÇINLI BÖRÜLCE

Tarçınlı börülce

Tarçınlı börülce

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı börülce tarifi için malzemeler

  • 1 kg taze börülce
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet domates
  • 1 çay bardağı domates suyu

Tarçınlı börülce Nasıl Yapılır

  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. İnce kıyılmış soğanı ilave edip, soğan karamelize olana kadar kavurun. Biber salçasını, tarçın çubuğunu ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Temizlenmiş börülceleri ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin. Karıştırıp 5 dakika yüksek ateşte pişirin.
  • 1 çay bardağı domates suyu ile 1 çay bardağı kadar sıcak suyu ilave edin. Tuzunu da ekleyin. 5 dakika daha yüksek ateşte pişirdikten sonra ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Börülceler yumuşayana kadar pişirin. Börülceleri indirmeden önce kalan zeytinyağını dökün ve 1 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.