ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ TAHİN SOSLU HAVUÇ

Tahin Soslu Havuç

Tahin soslu havuç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahin Soslu Havuç Tarifi İçin malzemeler

  • 500-600 g havuç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze çekilmiş tuz, karabiber
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 3 dal dereotu

Tahin sos için

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 limonun suyu
  • 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)

Tahin Soslu Havuç Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuğunu kazıyın. Yıkayıp süzdükten sonra sıvı yağla birlikte, orta-kısık ateşte, arada bir karıştırarak yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Tahin sos için tahini, havanda ezilmiş sarımsağı ve limon suyunu çatalla çırpın. Havucu tavanın içinden almadan önce taze çekilmiş tuz ve karabiberle tatlandırın. Daha sonra servis tabağına aktarın. Üzerine hazırladığınız tahin sosu dökün. Rendelenmiş limon kabuğunu ve ince kıyılmış dereotunu serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!