ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ TAHİN SOSLU HAVUÇ

> TAHİN SOSLU HAVUÇ
Tahin soslu havuç
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahin soslu havuç tarifi için malzemeler

• 500-600 g havuç
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• Taze çekilmiş tuz, karabiber
• 1 limonun rendelenmiş kabuğu
• 3 dal dereotu
Tahin sos için
• 1 su bardağı tahin
• 1 limonun suyu
• 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)

Tahin soslu havuç Nasıl Yapılır

  • Havuçların kabuğunu kazıyın. Yıkayıp süzdükten sonra sıvı yağla birlikte, orta-kısık ateşte, arada bir karıştırarak yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Tahin sos için tahini, havanda ezilmiş sarımsağı ve limon suyunu çatalla çırpın. Havucu tavanın içinden almadan önce taze çekilmiş tuz ve karabiberle tatlandırın. Daha sonra servis tabağına aktarın. Üzerine hazırladığınız tahin sosu dökün. Rendelenmiş limon kabuğunu ve ince kıyılmış dereotunu serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.