Sebzeli Bamya

Sebzeli Bamya
09 Eylül 2020

Ek gıdaya başlayan bebekler için sağlıklı bir öğünle karşınızdayız. Bamya, A, B, C, K vitamini, kalsiyum, demir ve folat içeren değerli bir besin kaynağıdır. Ancak 8-10 aylık bebeklerin bamyayı tek başına tüketmeleri doğru değildir. Bunun yerine çorbalarına veya yemeklerine birkaç parça atılabilir. 10 aylık ve üstündeki bebekler ise bamya yemeye başlayabilir. Peki, sebzeli bamya nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, bebeklerinize ek gıda olarak verebileceğiniz sebzeli bamya tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tavuklu ıspanaklı makarna ve bebekler için kirazlı dondurma tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Bamya için

Malzemeler

  • 1 minik soğan
  • 1 avuç bamya
  • 1 küçük taze patates
  • 1 adet domates
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
Sebzeli Bamya

Nasıl Yapılır

  1. Bamyaları ayıklayıp limonlu suya atın. Soğanı ince doğrayıp az zeytinyağında pişirin, domatesi rendeleyip ekleyin.
  2. Patatesi küp küp doğrayın. Bütün sebzeleri tencereye koyun, azıcık limon suyu ve gerekirse biraz sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.
  3. Bebeğinizin henüz dişleri yoksa püre haline getirin. Afiyet olsun.

Sebzeli Bamyanın Besin Değerleri

  1. Sebzeli bamya düşük kalorili bir besindir. İçeriğinde A ve C vitamini, potasyum, kalsiyum ve lif barındırır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo