ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ SAVOYERLİ KABAK TATLISI

> SAVOYERLİ KABAK TATLISI
Savoyerli kabak tatlısı
6 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Savoyerli kabak tatlısı tarifi için malzemeler
  • 20 adet savoyer (Kedi dili) bisküvi
  • 500 g bal kabağı (Ufak doğranmış)
  • 200 g toz şeker
  • 100 g taze kaymak
  • 200 g çiğ krema
    Üzeri için
  • İri dövülmüş Antep fıstığı
Savoyerli kabak tatlısı Nasıl Yapılır

  • Bal kabaklarının üzerine şekeri serpin ve 1 gece kapağı kapalı olarak bekletin. Ertesi gün kabakları iyice yumuşayana kadar pişirin ve püre gibi olana kadar çatalla ezin. Soğumasını bekleyin.
  • Cam bir kalıbın içine savoyer bisküvileri sıkıca dizin. Üzerlerine ezilmiş kabakları yayın.
  • Kremayı mikser ile iyice çırpın. Kaymağı azar azar ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Ezilmiş kabakların üzerine bu karışımı yayın. Buzdolabında soğuttuktan sonra, arzu ederseniz iri dövülmüş Antep fıstığı serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.