ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ RULO PATATES

Rulo Patates

Rulo patates

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan patatesi, bu kez rulo yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Kıyma, kapya biber ve salça ile zenginleştirilen rulo patatesleri kaşar peyniri ve maydanoz eşliğinde sunabilirsiniz. Sofralarınıza çok yakışacak pratik ve lezzeti rulo patates tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Rulo Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g kıyma
  • 1 adet kırmızı kapya biber (Küp doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (Küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (Küp doğranmış)
  • 1/2  çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber, karabiber, kimyon, kekik 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Patates rulosu için

  • 4-5 adet patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Rulo Patates Nasıl Yapılır?

  • Soğanı zeytinyağı ile birlikte tavaya alıp soteleyin. Kırmızı ve yeşil biberi ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  • Kıymayı da ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun. En son salçaları ve baharatları ile yarım su bardağı kadar su ilave ederek pişirin. Ocaktan alarak bir kenarda bekletin.
  • Patatesleri çok ince, halka şeklinde dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine ince bir tabaka halinde kaşar peyniri rendesi serpin.
  • Ardından ince dilimlenmiş patatesleri birbirinin üzerine gelecek şekilde dizin. Tekrar kaşar peyniri rendesi serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
  • Tepsiyi fırından çıkarın ve hafif ılındıktan sonra üzerine kıymalı iç harcı yayın. Patatesi rulo şeklinde sarın ve üzerine biraz rende kaşar peyniri serpin.
  • Fırın ısısını 200 dereceye ayarlayın ve rulo patatesin üzerindeki kaşar eriyip kızarana kadar fırınlayın. Fırından alın ve hafif ılındıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!