ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ POUTİNE

Poutine

Poutine

Poutine, patates kızartması üzerine dökülen kahverengi bir sos ve peynirlerden oluşan bir yemektir. Kökeninin neresi olduğu tartışılsa da Kanada olduğu tahmin edilmektedir. 1950'li yılların sonunda ortaya çıkan ve dünyaya yayılan poutine, patates ve farklı soslarla hazırlanır. Malzemeleriniz hazırsa poutine tarifinin detayları aşağıda. 

Patatesle yapılan alternatif tarifler için patates terrin, muskatlı patatesli humus ve fırında bebek patates  tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Poutine Tarifi İçin malzemeler

  • 6-8 patates, soyulmuş
  • 1 yemek kaşığı bitkisel yağ, ayrıca kızartmak için daha fazlası
  • 1 arpacık soğanı, kıyılmış
  • 1 küçük diş sarımsak, kıyılmış
  • 460 ml tavuk suyu
  • 460 ml et suyu
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1/2 çay kaşığı Worcestershire sosu
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber 
  • 1 su bardağı çedar peyniri 
  • 1 su bardağı lor peyniri

Poutine Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri uzunlamasına, çubuklar halinde kesin. Soğuk su dolu bir kasede nişastasını salması için en az 1 saat bekletin. 
  • Patatesleri süzün ve iyice kurulayın. 
  • Sosu yaparak başlayın. Sıvıyağı tencerede orta ateşte ısıtın. Arpacık soğan ve sarımsağı kavurun. Tavuk suyu, et suyu, ketçap, sirke, karabiber ve worcestershire sosu ekleyin ve kaynatın. 
  • Bu arada ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek hafifçe renk alana, kokusu çıkana kadar kavurun. Sos karışımının içine çırparak ekleyin ve 20 dakika pişirin. 
  • Sosu tuz ve karabiber ile tatlandırarak sıcak kalmasını sağlayın. 
  • Bir tepsiye çift kat kağıt havlu serin. Derin bir kızartma tavasına yağı alarak 180 derecede ısınmasını bekleyin. Patatesleri birkaç part halinde altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine çıkarın. 
  • Patatesler daha sıcakken tuz ve istenilen baharat ile baharatlayın. 
  • Sosu süzün, patateslerin üzerine sosu ve peynirleri gezdirerek sıcakken servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!