Patates Terin

Terin, Fransız mutfağıyla özdeşleşen bir yemektir. İsteğe göre et veya sebze ile hazırlanan terin, seramik kaplarda pişirilmesiyle bilinir. Fransız mutfağında çok sevilen patatesli terin, yalnızca 6 malzemeden oluşur. 15 dakikalık hazırlama sürecinin ardından yemek fırına atılır ve 1 saat boyunca pişirilir. Malzemeler hazırsa, patatesli terin tarifine geçebiliriz.
Farklı versiyonları olan pazılı terin ve beyaz peynirli terin tarifini de deneyin.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat

Patates Terin Tarifi İçin malzemeler
- 4 adet patates
- 1 su bardağı öğütülmüş parmesan
- 100 gr tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
Patates Terin Nasıl Yapılır?
- Patatesler yıkanır, kurulanır.
- Mandolin yardımı ile ince ince kesin. Mandolin yoksa eğer dikkat ederek oldukça ince kesin.
- Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyerek karıştırın.
- Tereyağını bir tencerede eritin ve ılıdığında patatesleri tereyağına bulayın.
- Bir fırın kabına patatesleri dizin. İki sıra dizdikten sonra biraz parmesan ekleyerek devam edin.
- En son katı koyduktan sonra başka bir kapla ya da elinizle patatesleri sıkıştırın.
- Üzerine bir ağırlık koyarak 1-2 saat dolapta bekletin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
- Sebze yanında tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR