ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ PATATESLİ VE PIRASALI GALETTE

Patatesli Ve Pırasalı Galette

Patatesli ve pırasalı galette

Bugün şahane bir ana yemek hazırlamaya ne dersiniz? Ağızları sulandıracak patatesli ve pırasalı galette, baharatlarla harmanlandıktan sonra fırında pişirilir. İsteğe göre dilimlenerek sunulan bu yemek, zengin besin değerleri içerir. Malzemeler hazırsa, patatesli ve pırasalı galetta tarifine geçebiliriz.

Daha fazlası için patatesli tarifler ve pırasalı tarifler sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Ve Pırasalı Galette Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet pırasa (Yalnızca beyaz ve açık yeşil kısmı)
  • 3 adet orta boy patates
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/4 adet limonun suyu
  • Karabiber (Taze çekilmiş)
  • Muskat cevizi (Taze rendelenmiş)

Patatesli Ve Pırasalı Galette Nasıl Yapılır?

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada orta ateşte ısıtın. Pırasayı halka şeklinde dilimleyin, sarımsak ve tuzla birlikte tavaya ekleyip ocağı kısın.
  • Pırasa yumuşayana ve hafif kızarana kadar sık sık karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Limon suyu, karabiber ve muskatı ilave ederek kenara alın.
  • Patatesleri 3 mm kalınlığında dilimler halinde kesin. (Patates dilimlerini durulamayın veya ıslatmayın.) 22 cm’lik kelepçeli ve yuvarlak bir fırın kabının tabanını ve yanlarını zeytinyağı ile yağlayın. Hafifçe karabiber ve muskat rendesi serpin.
  • Patates dilimlerinin 1/3 ünü kalıbın tabanına, dıştan içe doğru ve hafifçe üst üste binecek şekilde sıralayın.
  • Kalıbın kenarlarına da aynı şekilde patates dilimlerini sıralayın. Bir fırça yardımıyla patates dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürün.
  • Tuz, karabiber ve muskat rendesi serptikten sonra pırasayı üzerine yayın.
  • Kalan patates dilimlerini de pırasanın üzerini kapatacak şekilde dizin. Üzerine bir fırça yardımı ile yağ sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • 5-10 dakika dinlendirin ve servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!