ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ PASTIRMALI FIRIN KARNABAHAR

Pastırmalı Fırın Karnabahar

Pastırmalı fırın karnabahar

Günün yemeğinde bugün çok değişik ve şahane bir lezzet pastırmalı fırın karnabahar tarifi. Sindirimi düzenleyen ve zararlı bakterilerin vücuttan atılmasına yardımcı olan karnabahar, yüksek oranda A vitamini içerir. Haşlama veya fırınlama usulüyle pişirilen karnahabarı, bu kez pastırma eşliğinde sunuyoruz. Malzemeler hazırsa, pastırmalı fırın karnabahar tarifine geçebiliriz.

SERVİS ÖNERİSİ: İnce kıyılmış yeşil soğan ve Ranch sos veya eksi krema bu tarife çok yakışacak ve sunumunuzu zenginleştirecektir.

En lezzetli yemeklerden oluşan karnabahar tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Fırın Karnabahar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar (Çiçeklere ayrılmış)
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı biber
  • 1 su bardağı cheddar peyniri (Rendelenmiş)
  • 4-5 dilim pastırma (Küçük doğranmış)
  • 2 sap taze soğan (İnce doğranmış)

Pastırmalı Fırın Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • Karnabahar çiçeklerini bir kaba alarak zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve karnabaharı üzerine yayarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkarın ve yağlı kağıdı alın.
  • Pastırmayı çok az yağ ile bir tavada çevirin. Cheddar peynirini ve pastırmayı karnabahara ekleyin ve tekrar fırına koyarak, peynir eriyene kadar 5-10 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!