ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ NAR EKŞİLİ NANE SOSLU KUŞKONMAZ İLE BAKLA PÜRESİ

Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla püresi

Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla püresi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla püresi tarifi için malzemeler

  • 300 g bakla (Haşlanmış)
  • 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 2-3 sap taze soğan (İnce doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limonun suyu
  • 4-5 sap kuşkonmaz
  • Mikro filizler

Sosu için

  • 10 dal nane
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi  
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla püresi Nasıl Yapılır

Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla püresi malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.
  • Haşlanmış baklayı blender’da, dereotu ve taze soğan ile iyice ezin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırıp karıştırın.
  • Kuşkonmazların gövde kısımlarını ayıklayıp yıkayın. Kaynar tuzlu suya 5 dakika kadar atın ve hemen çıkarıp soğuk suya atın. Süzgece alıp fazla suyunu süzdürün.
  • Sosu için tüm malzemeleri rondoya atın. Nane iyice ezilene kadar karıştırın, sonra ince tel süzgeçten süzün.
  • Servis tabağına sırasıyla önce bakla püresini, sonra kuşkonmazları koyun. Üzerine sos gezdirerek lezzetlendirin ve hemen servis yapın.

    Pratik ekmek üzeri patatesli bakla püresi tarifi için tıklayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.