Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi

Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi için

Malzemeler

  • 400 gr kuru bakla
  • Maydanoz
  • Defne yaprağı
  • Kereviz ve kekik garnitürü
  • 1 büyük soğan
  • 1 patates
  • 60 ml zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 6 dal taze nane
  • Tuz ve taze karabiber
  • Kızartılmış ekmek dilimleri
Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi

Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Kuru baklaları bir gece önceden soğuk suda bekletin. Suyunu süzüp baklaları büyük bir tencereye alın. Kabuğu soyulmuş patates, soğan, su ve aromatik otları baklalara ekleyin. 2 litre kaynar suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Ateşi kısın ve baklalar rahatça ezilecek kıvama gelene kadar pişirin. Suyu süzüp karışımı püre halinde ezin. Zeytinyağı ekleyip karıştırın. Kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo