ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ EKMEK ÜZERİ PATATESLİ BAKLA PÜRESİ

Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr kuru bakla
  • Maydanoz
  • Defne yaprağı
  • Kereviz ve kekik garnitürü
  • 1 büyük soğan
  • 1 patates
  • 60 ml zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 6 dal taze nane
  • Tuz ve taze karabiber
  • Kızartılmış ekmek dilimleri

Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Kuru baklaları bir gece önceden soğuk suda bekletin. Suyunu süzüp baklaları büyük bir tencereye alın. Kabuğu soyulmuş patates, soğan, su ve aromatik otları baklalara ekleyin. 2 litre kaynar suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Ateşi kısın ve baklalar rahatça ezilecek kıvama gelene kadar pişirin. Suyu süzüp karışımı püre halinde ezin. Zeytinyağı ekleyip karıştırın. Kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!