ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KUŞKONMAZLI FRİTATA

Kuşkonmazlı Fritata

Kuşkonmazlı fritata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşkonmazlı Fritata Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet yerli kuşkonmaz
  • 4 yemek kaşığı taze bezelye (Veya dondurulmuş)
  • 1 adet küçük boy kırmızı soğan
  • 5-6 yaprak kurutulmuş domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 10 mantar (Dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kinoa
  • 5 dilim pastırma
  • 8 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz

Kuşkonmazlı Fritata Nasıl Yapılır?

  • Kuşkonmazı temizledikten sonra buzlu suyun içinde 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içine atın. 3 dakika haşladıktan sonra süzüp tekrar buzlu suyun içine aktarın. 1 dakika sonra alıp küçük küçük doğrayın.
  • Kırmızı soğanı küp şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Doğradığınız sebzeleri, zar şeklinde doğradığınız kuru domatesleri, dilimlenmiş mantarları, rendelenmiş mozzarella peynirini, irice elinizle parçaladığınız pastırmaları ve kinoayı bir kapta karıştırın.
  • Ayrı bir cam kasede yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Zeytinyağı dışındaki tüm karışımı birleştirip, zeytinyağı ile yağlanmış döküm tavaya aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25-30 dakika pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.