Kremalı Ispanak Dolgulu Mantarlar

Kremalı Ispanak Dolgulu Mantarlar
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 16 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kremalı Ispanak Dolgulu Mantarlar için

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 Portobello mantarı
  • 4 diş sarımsak
  • 200 g kuzu ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat cevizi rendesi
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 5 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Kremalı Ispanak Dolgulu Mantarlar

Nasıl Yapılır

Tereyağının yarısını küçük bir sos tenceresinde eritin ve bir fırça yardımıyla mantarların üzerine sürün. Ezdiğiniz sarımsakları kalan tereyağında 2-3 dakika soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları ilave edip, tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ispanaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kremayı ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Mantarları iç kısımları yukarı bakacak şekilde hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ispanaklı harcı içlerine paylaştırın. Üzerlerine parmesan peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo