ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KREMALI ISPANAK DOLGULU MANTARLAR

Kremalı Ispanak Dolgulu Mantarlar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

16 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı Ispanak Dolgulu Mantarlar Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 Portobello mantarı
  • 4 diş sarımsak
  • 200 g kuzu ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat cevizi rendesi
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 5 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Kremalı Ispanak Dolgulu Mantarlar Nasıl Yapılır?

Tereyağının yarısını küçük bir sos tenceresinde eritin ve bir fırça yardımıyla mantarların üzerine sürün. Ezdiğiniz sarımsakları kalan tereyağında 2-3 dakika soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları ilave edip, tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ispanaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kremayı ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Mantarları iç kısımları yukarı bakacak şekilde hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ispanaklı harcı içlerine paylaştırın. Üzerlerine parmesan peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!