ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KAŞKARİKAS

KAŞKARİKAS

Kaşkarikas
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaşkarikas tarifi için malzemeler
  • 2 adet soğan
  • 1 kg kabak (Tercihen uzun Girit kabağı)
  • 100 g kuru üzüm
  • 1 küçük paket kuş üzümü
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım demet dereotu
Kaşkarikas Nasıl Yapılır

  • Kabakları serçe parmağı kalınlığında ve uzunluğunda doğrayın. Kuş üzümü, kuru üzüm ve limon suyu ile birlikte karıştırın. Tuzunu ekleyip tekrar karıştırın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Kabaklı karışımı ilave edin. Suyunu ve kalan zeytinyağını da ekleyin. Tencereyi sallayıp (Kaşıkla müdahele etmeden pişirmek gerekiyor), yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısın. 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Soğuyunca servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!