ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KAŞKARİKAS

KAŞKARİKAS

Kaşkarikas
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaşkarikas tarifi için malzemeler
  • 2 adet soğan
  • 1 kg kabak (Tercihen uzun Girit kabağı)
  • 100 g kuru üzüm
  • 1 küçük paket kuş üzümü
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım demet dereotu
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Kaşkarikas Nasıl Yapılır

  • Kabakları serçe parmağı kalınlığında ve uzunluğunda doğrayın. Kuş üzümü, kuru üzüm ve limon suyu ile birlikte karıştırın. Tuzunu ekleyip tekrar karıştırın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Kabaklı karışımı ilave edin. Suyunu ve kalan zeytinyağını da ekleyin. Tencereyi sallayıp (Kaşıkla müdahele etmeden pişirmek gerekiyor), yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısın. 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Soğuyunca servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!