ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KAŞAR PEYNİRLİ PATLICAN KAYIK

Kaşar Peynirli Patlıcan Kayık

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaşar Peynirli Patlıcan Kayık Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg karnıyarıklık patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 200 gr rendelemiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber

Üzeri için

  • 4~5 kiraz domates
  • 1~2 dal taze fesleğen

Kaşar Peynirli Patlıcan Kayık Nasıl Yapılır?

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra iyice kurulayın. Ortasına uzunlamasına derin bir çizik atın. Tavada yeteri kadar ayçiçeği yağını ısıtın. Patlıcanların her tarafını kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Ayrı bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Kıymayı ilave edip kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan ve biberi ilave edip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Son olarak domates, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp ılınması için bekletin. Patlıcanları fırın kabına alın. Ortasını açıp harçtan paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, dilimlenmiş domates ve fesleğen yaprakları ilave edin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!