ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KARNABAHAR PÜRESİ EŞLİĞİNDE KUZU

Karnabahar Püresi Eşliğinde Kuzu

 Karnabahar püresi eşliğinde kuzu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karnabahar Püresi Eşliğinde Kuzu Tarifi İçin malzemeler

Fırında kuzu ve sosu:

  • 1 kuzu kol
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 defne yaprağı
  • 1-2 dal biberiye
  • 1-2 dal kekik
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı su

Karnabahar Püresi Eşliğinde Kuzu Nasıl Yapılır?

  • Kuzu kolu sığacağı bir fırın kabına koyup her tarafına zeytinyağı sürün, tuz ve karabiber serpin.
  • Defne yaprağı, biberiye, kekik, sarımsaklar ve suyu ekleyin. Fırın kabını önce pişirme kağıdı, ardından alüminyum folyoyla kaplayın.
  • Dilerseniz kapaklı döküm tencere de kullanabilirsiniz.
  • Kuzuyu önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, et kemiklerden rahatlıkla ayrılana dek, yaklaşık 2-2.5 saat pişirin.
  • Kuzu ılınınca, kemiklerinden ayırarak lime lime edin.
  • Kuzunun pişme suyunu ince süzgeçten süzdürün ve küçük bir tavaya aktarın.
  • Küçük bir kasede 1 tatlı kaşığı nişasta ve 3-4 yemek kaşığı suyu karıştırıp kuzunun pişme suyuna ekleyin.
  • Dilerseniz bu aşamada, sosa 1/2 çay bardağı kırmızı şarap da ekleyebilirsiniz.
  • Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve 1-2 dakika kısık ateşte pişirin. Nişasta sosun koyulaşmasını sağlayacaktır. Dilediğiniz kıvama ulaşınca ocaktan alın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!