Karnabahar Püresi Eşliğinde Kuzu

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
45 dakika
Pişirme
Süresi
2 saat

Karnabahar Püresi Eşliğinde Kuzu Tarifi İçin malzemeler
Fırında kuzu ve sosu:
- 1 kuzu kol
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 defne yaprağı
- 1-2 dal biberiye
- 1-2 dal kekik
- 5-6 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı su
Karnabahar Püresi Eşliğinde Kuzu Nasıl Yapılır?
- Kuzu kolu sığacağı bir fırın kabına koyup her tarafına zeytinyağı sürün, tuz ve karabiber serpin.
- Defne yaprağı, biberiye, kekik, sarımsaklar ve suyu ekleyin. Fırın kabını önce pişirme kağıdı, ardından alüminyum folyoyla kaplayın.
- Dilerseniz kapaklı döküm tencere de kullanabilirsiniz.
- Kuzuyu önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, et kemiklerden rahatlıkla ayrılana dek, yaklaşık 2-2.5 saat pişirin.
- Kuzu ılınınca, kemiklerinden ayırarak lime lime edin.
- Kuzunun pişme suyunu ince süzgeçten süzdürün ve küçük bir tavaya aktarın.
- Küçük bir kasede 1 tatlı kaşığı nişasta ve 3-4 yemek kaşığı suyu karıştırıp kuzunun pişme suyuna ekleyin.
- Dilerseniz bu aşamada, sosa 1/2 çay bardağı kırmızı şarap da ekleyebilirsiniz.
- Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve 1-2 dakika kısık ateşte pişirin. Nişasta sosun koyulaşmasını sağlayacaktır. Dilediğiniz kıvama ulaşınca ocaktan alın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR