ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KARNABAHAR PÜRESİ EŞLİĞİNDE KUZU

Karnabahar Püresi Eşliğinde Kuzu

 Karnabahar püresi eşliğinde kuzu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karnabahar Püresi Eşliğinde Kuzu Tarifi İçin malzemeler

Fırında kuzu ve sosu:

  • 1 kuzu kol
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 defne yaprağı
  • 1-2 dal biberiye
  • 1-2 dal kekik
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı su

Karnabahar Püresi Eşliğinde Kuzu Nasıl Yapılır?

  • Kuzu kolu sığacağı bir fırın kabına koyup her tarafına zeytinyağı sürün, tuz ve karabiber serpin. Defne yaprağı, biberiye, kekik, sarımsaklar ve suyu ekleyin. Fırın kabını önce pişirme kağıdı, ardından alüminyum folyoyla kaplay��n. Dilerseniz kapaklı döküm tencere de kullanabilirsiniz.
  • Kuzuyu önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, et kemiklerden rahatlıkla ayrılana dek, yaklaşık 2-2.5 saat pişirin. Kuzu ılınınca, kemiklerinden ayırarak lime lime edin.
  • Kuzunun pişme suyunu ince süzgeçten süzdürün ve küçük bir tavaya aktarın. Küçük bir kasede 1 tatlı kaşığı nişasta ve 3-4 yemek kaşığı suyu karıştırıp kuzunun pişme suyuna ekleyin. Dilerseniz bu aşamada, sosa 1/2 çay bardağı kırmızı şarap da ekleyebilirsiniz. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve 1-2 dakika kısık ateşte pişirin. Nişasta sosun koyulaşmasını sağlayacaktır. Dilediğiniz kıvama ulaşınca ocaktan alın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!