Karnabahar Püresi

Karnabahar Püresi
23 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Karnabahar Püresi için

Malzemeler

  • Yarım kg karnabahar
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3/4 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Karnabahar Püresi

Nasıl Yapılır

  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın. 2 su bardağı su ve sütü tencerede kaynatın.
  2. Kaynayınca karnabaharları ve küp doğradığınız patatesi ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayıp suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  3. Sebzeleri mutfak robotundan geçirin. Üzerine tereyağı ve kremayı ekleyin.
  4. 1-2 dakika pişirdikten sonra tuz, rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Servis yapın.

Dilerseniz, pratik fırında karnabahar tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo