ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KARNABAHAR PÜRESİ

Karnabahar Püresi

Karnabahar püresi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karnabahar Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg karnabahar
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3/4 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Karnabahar Püresi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın. 2 su bardağı su ve sütü tencerede kaynatın.
  • Kaynayınca karnabaharları ve küp doğradığınız patatesi ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayıp suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  • Sebzeleri mutfak robotundan geçirin. Üzerine tereyağı ve kremayı ekleyin.
  • 1-2 dakika pişirdikten sonra tuz, rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Servis yapın.

Dilerseniz, pratik fırında karnabahar tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!