ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ IZGARA SEBZELİ VE MANTARLI KİŞ

> IZGARA SEBZELİ VE MANTARLI KİŞ
Izgara sebzeli ve mantarlı kiş
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Izgara sebzeli ve mantarlı kiş tarifi için malzemeler
  • 3 adet kapya biber
  • 1 patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 10 adet mantar
  • 100 g labne peyniri
  • 100 ml krema
  • 1 yumurta
  • Tuz

Hamuru için

  • 100 tereyağı (Soğuk)
  • 200gun
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı su (Soğuk)
  • Tuz

Üzeri için

  • Taze kekik
Izgara sebzeli ve mantarlı kiş Nasıl Yapılır

  •  Hamuru için tereyağı, un ve tuzu mutfak robotunda çekerek kum haline getirin. Daha sonra yumurtayı ve suyu ekleyip hızlıca yoğurun. Hamuru toparlayıp streçleyin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. 
  • Bu sırada kabakları ince uzun dilimleyin, biberleri enine ikiye kesip içindeki kalın damarları keskin bir bıçakla dikkatlice temizleyin, mantarları da ince dilimleyin. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra dilimleyin. Tüm sebzeleri ızgarada pişirin. Izgarada pişirdiğiniz sebzeleri küp şeklinde doğrayıp çukur bir kaseye aktarın. Üzerine yumurtayı, kremayı, tuzu ve labne peynirini ilave edip karıştırın.
  •  Dinlendirdiğiniz hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Hamurun üzerinde çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. 10 dakika sonra iç malzemeyi tart hamurunun içine yayın. Tekrar sıcak fırına verin. 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. Üzerine taze kekik yaprakları serpin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.