Izgara Sebzeli Ve Mantarlı Kiş

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Izgara Sebzeli Ve Mantarlı Kiş Tarifi İçin malzemeler
- 3 adet kapya biber
- 1 patlıcan
- 1 adet kabak
- 10 adet mantar
- 100 g labne peyniri
- 100 ml krema
- 1 yumurta
- Tuz
Hamuru için
- 100 tereyağı (Soğuk)
- 200gr un
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı su (Soğuk)
- Tuz
Üzeri için
- Taze kekik
Izgara Sebzeli Ve Mantarlı Kiş Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tereyağı, un ve tuzu mutfak robotunda çekerek kum haline getirin. Daha sonra yumurtayı ve suyu ekleyip hızlıca yoğurun. Hamuru toparlayıp streçleyin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Bu sırada kabakları ince uzun dilimleyin, biberleri enine ikiye kesip içindeki kalın damarları keskin bir bıçakla dikkatlice temizleyin, mantarları da ince dilimleyin. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra dilimleyin. Tüm sebzeleri ızgarada pişirin. Izgarada pişirdiğiniz sebzeleri küp şeklinde doğrayıp çukur bir kaseye aktarın. Üzerine yumurtayı, kremayı, tuzu ve labne peynirini ilave edip karıştırın.
- Dinlendirdiğiniz hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Hamurun üzerinde çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin.
- 10 dakika sonra iç malzemeyi tart hamurunun içine yayın. Tekrar sıcak fırına verin. 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. Üzerine taze kekik yaprakları serpin. Ilınınca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Hafifliği ile bilinen ve pratik bir şekilde hazırlanan mantarlı kiş tarifini denemeyi unutmayın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR