İtalyan Usulü Pirinçli Patlıcan

04 Nisan 2021 tarihinde güncellendi.
İtalyan Usulü Pirinçli Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
İtalyan Usulü Pirinçli Patlıcan için

Malzemeler

  • 2 büyük patlıcan
  • 4 domates
  • 250 g basmati pirinci
  • 1 soğan
  • 8 dilim suda mozzarella peyniri
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Nane
  • Zeytinyağı
İtalyan Usulü Pirinçli Patlıcan

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve kabuğunu soymadan boyuna ince dilimleyin. Tuzlu suda beklettikten sonra kağıt havlu üzerine alarak iyice kurutun. Izgara tavayı ısıtın ve bir fırça yardımıyla hafif yağlayın. Patlıcan dilimlerinin her iki yüzünü de hafif kızartın.
  2. Domateslerin yarısını dilimleyin. Kalan yarısını da küp şeklinde doğrayın. Pirinci yıkayın ve süzün. 500 ml soğuk su, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, doğranmış soğan, küp domates ile 6 dakika pişirip soğutun. İnce kıyılmış maydanoz, nane ve tuzu da ilave ederek karıştırın.
  3. Kızarttığınız patlıcan dilimlerinin üzerine hazırladığınız domatesli pirinçten koyun ve rulo şeklinde sarın. Patlıcan dilimleri bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bir fırın kabını yağlayıp, dilim kestiğiniz domatesleri yerleştirin. Domateslerin üzerine hazırladığınız rulo patlıcan sarmalarını yerleştirin.
  4. En üste mozzarella dilimleri kesip yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo