ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ İTALYAN USULÜ PİRİNÇLİ PATLICAN

İtalyan Usulü Pirinçli Patlıcan

İtalyan usulü pirinçli patlıcan

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İtalyan Usulü Pirinçli Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

  • 2 büyük patlıcan
  • 4 domates
  • 250 g basmati pirinci
  • 1 soğan
  • 8 dilim suda mozzarella peyniri
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Nane
  • Zeytinyağı

İtalyan Usulü Pirinçli Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve kabuğunu soymadan boyuna ince dilimleyin. Tuzlu suda beklettikten sonra kağıt havlu üzerine alarak iyice kurutun. Izgara tavayı ısıtın ve bir fırça yardımıyla hafif yağlayın. Patlıcan dilimlerinin her iki yüzünü de hafif kızartın.
  • Domateslerin yarısını dilimleyin. Kalan yarısını da küp şeklinde doğrayın. Pirinci yıkayın ve süzün. 500 ml soğuk su, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, doğranmış soğan, küp domates ile 6 dakika pişirip soğutun. İnce kıyılmış maydanoz, nane ve tuzu da ilave ederek karıştırın.
  • Kızarttığınız patlıcan dilimlerinin üzerine hazırladığınız domatesli pirinçten koyun ve rulo şeklinde sarın. Patlıcan dilimleri bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bir fırın kabını yağlayıp, dilim kestiğiniz domatesleri yerleştirin. Domateslerin üzerine hazırladığınız rulo patlıcan sarmalarını yerleştirin.
  • En üste mozzarella dilimleri kesip yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.