Ispanak Oturtma

Ispanak Oturtma
07 Şubat 2025

Az malzemeyle hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem lezzetli hem de besleyici bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Ispanak, içerdiği vitaminler ve minerallerle vücudu güçlendirirken, yumurta da ekstra protein kaynağı sağlıyor. İşte Ispanak Oturtma tarifi:

Patlıcan Oturtma tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Ispanak Oturtma kaç kaloridir?

Bir porsiyon Ispanak Oturtma 170 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanak Oturtma için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 400 gram ıspanak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Ispanak Oturtma

Nasıl Yapılır

  1. Ispanakları yıkayıp, doğrayın. Sıvı yağı bir tavada ısıtın, soğanı ince ince doğrayıp ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  2. Soğanlar kavrulduktan sonra, salçayı ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika pişirin.
  3. Doğradığınız ıspanakları tavanın içine ekleyin. Karıştırarak ıspanaklar sönene kadar pişirin.
  4. Tuz ve karabiberi de ekleyin, karıştırarak tatları harmanlayın.
  5. Ispanaklar piştikten sonra, tavayı ocaktan alın. Yumurtaları, pişen ıspanakların üzerine kırın.
  6. Yumurtaların beyazı pişene kadar, tavayı kapağını kapalı tutarak birkaç dakika bekleyin.
  7. Ispanaklar ve yumurtalar piştikten sonra, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Ispanak ve yumurtanın lezzetini tamamlamak için yanında bir kase yoğurt sunabilirsiniz.
  • Yanında pilav ya da bulgur pilavı ile doyurucu bir ana yemek elde edebilirsiniz.
  • Hafif bir mevsim salatası ile bu yemeği dengeleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Ispanakların fazla suyunu salmaması için önce iyice süzülmelerine dikkat edin. Ispanakları tavadaki salçalı karışıma eklerken, suyunun tamamen buharlaşmasına dikkat edin. Böylece yemeğinizin kıvamı daha lezzetli olur.
  • Yumurtaların pişmesi için tavayı kapağını kapalı tutarak pişirin. Bu, yumurtaların daha hızlı ve düzgün pişmesini sağlar.
  • Yemeğin baharatlarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Çok tuzlu olmasından kaçının çünkü salça da tuzlu olabilir. Karabiberin miktarını da zevkinize göre artırabilirsiniz.
  • Tavadaki yağı fazla kullanmamaya özen gösterin. Ispanaklar doğal olarak su bırakacağı için yağ oranı fazla olursa, yemeğiniz yağlı olabilir.
  • Ispanak oturtma tarifini, düşük ısıda yavaşça pişirerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Bu, ıspanağın daha iyi lezzetini ortaya çıkarır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo