Havuçlu Kereviz Püresi

Havuçlu Kereviz Püresi
09 Eylül 2020

İçeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral barındıran kereviz, hem bebekler, hem de yetişkinler için son derece sağlıklı bir besindir. Bebeklere 8. aydan itibaren kereviz verilebilir. Ancak bebeklerin damak zevkine uyması için havuç, patates, tavuk eti gibi farklı malzemelerle karıştırılarak verilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, besleyici ve doyurucu havuçlu kereviz püresi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak etli bezelye püresi ve peynirli brokoli tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuçlu Kereviz Püresi için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy kereviz
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 10 gr tereyağı
  • 1 parça kuşbaşı doğranmış tavuk eti
Havuçlu Kereviz Püresi

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak tavuk eti, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. 
  2. Doğradığınız malzemeleri tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ve bolca suyla yıkayıp süzmüş olduğunuz pirinci ilave edin.
  3. Haşlanınca tereyağı ekleyin ve püre kıvamına getirin. Afiyet olsun.

Havuçlu Kereviz Tarifinin Besin Değerleri

  1. Havuçlu kereviz, A, B6, C ve E vitamini içermektedir. Bunun yanı sıra omega 6, kalsiyum, protein, magnezyum, demir, çinko ve potasyum mineralleri barındırır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo