ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ GAMBİLYALI FAVA

Gambilyalı fava

Gambilyalı fava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Gambilyalı fava tarifi için malzemeler

  • 500 g kuru iç bakla
  • 150 g gambilya
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 100 ml soğuk sıkım zeytinyağı
  • Tuz
  • Şeker
  • 1 demet dereotu
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 adet limon

Gambilyalı fava Nasıl Yapılır

  • Kuru bakla ve gambilyayı (Gambilya, gambili, gumbilya gibi söylenişleri olan, mercimek büyüklüğünde yabani bakla da denilen, özellikle Ege adalarında fava diye de satılan bir bakla türüdür) iyice yıkayın. Daha sonra bir-iki parmak üstüne çıkacak kadar su koyup, içerisine soğan, havuç, sarımsak, tuz ve şeker ilave edin. Kısık ateşte ara ara karıştırarak lapa haline gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
  • Daha sonra el robotu ile pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın. İnce olarak doğradığınız dereotlarını içine koyup tekrar karıştırın ve payreks bir tepsiye döküp düzleyerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra istediğiniz şekillerde kesip, üzerine doğranmış kırmızı soğan ve dereotu koyun. 1 dilim limon ve sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.