ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ GAMBİLYALI FAVA

Gambilyalı Fava

Gambilyalı fava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gambilyalı Fava Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kuru iç bakla
  • 150 g gambilya
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 100 ml soğuk sıkım zeytinyağı
  • Tuz
  • Şeker
  • 1 demet dereotu
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 adet limon

Gambilyalı Fava Nasıl Yapılır?

  • Kuru bakla ve gambilyayı (Gambilya, gambili, gumbilya gibi söylenişleri olan, mercimek büyüklüğünde yabani bakla da denilen, özellikle Ege adalarında fava diye de satılan bir bakla türüdür) iyice yıkayın.
  • Daha sonra bir-iki parmak üstüne çıkacak kadar su koyup, içerisine soğan, havuç, sarımsak, tuz ve şeker ilave edin. Kısık ateşte ara ara karıştırarak lapa haline gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
  • Daha sonra el robotu ile pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın. İnce olarak doğradığınız dereotlarını içine koyup tekrar karıştırın ve payreks bir tepsiye döküp düzleyerek soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra istediğiniz şekillerde kesip, üzerine doğranmış kırmızı soğan ve dereotu koyun. 1 dilim limon ve sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik fava tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!