ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ FIRINDA KABAK DİZME

Fırında Kabak Dizme

Fırında kabak dizme

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Kabak Dizme Tarifi İçin malzemeler

  • 3-4 kabak
  • 3 orta boy soğan
  • 3 orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı sos için:

  • 200 g kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 1 yeşil tatlı biber
  • 1 kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Fırında Kabak Dizme Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip karıştırın.2-3 dakika sonra biberleri doğrayarak ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Baharatları ve tuzu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
  • Kabakların kabuklarını alacalı olarak soyun ve daire şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soymadan daire şeklinde ve soğanın kabuklarını soyup yine daire şeklinde doğrayın.
  • Fırın kabının en altına sosu dökün. Üzerine yatay şekilde bir sıra kabak, bir sıra domates ve bir sıra soğan olacak şekilde tüm sebzeleri fırın kabına dizin.
  • Sebzelerin üzerine tuz ile karabiber serpiştirin ve rendelenmiş sarımsakları da üzerine ilave edin. Son olarak zeytinyağını üzerinde hafifçe gezdirip, önceden ısıttığınız 200 derece fırında üzerleri sararana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen sebzelerin üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirin.Kaşar peyniri eriyene kadar yeniden fırınlayın.Sıcak olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.