Ekşili Pazı

Ekşili Pazı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ekşili Pazı için

Malzemeler

  • 500 gr pazı
  • 250 gr kuzu eti
  • 30 gr tereyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı buğday
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Ekşili Pazı

Nasıl Yapılır

Buğdayı birkaç saat suda beklettikten sonra süzün. Kuzu etini bıçak yardımıyla kırmızı mercimek küçüklüğünde kıyın. Pazıları yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın. Eti tencereye aktarıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Soğanı soyup yemeklik doğrayın ve tereyağınla birlikte kavrulan ete ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Yağını ve soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Buğdayı ve suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirmeye birkaç dakika kala nar ekşisi ve tuzla tatlandırın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo