ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ EKŞİLİ PAZI

Ekşili Pazı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekşili Pazı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr pazı
  • 250 gr kuzu eti
  • 30 gr tereyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı buğday
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Ekşili Pazı Nasıl Yapılır?

Buğdayı birkaç saat suda beklettikten sonra süzün. Kuzu etini bıçak yardımıyla kırmızı mercimek küçüklüğünde kıyın. Pazıları yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın. Eti tencereye aktarıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Soğanı soyup yemeklik doğrayın ve tereyağınla birlikte kavrulan ete ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Yağını ve soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Buğdayı ve suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirmeye birkaç dakika kala nar ekşisi ve tuzla tatlandırın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!