ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ DEREOTLU BEZELYE FAVA

Dereotlu Bezelye Fava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu Bezelye Fava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4~5 taze soğan
  • Yarım litre sıcak su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Yarım demet taze nane

Sunum için

  • Baget ekmek
  • Tulum peyniri

Dereotlu Bezelye Fava Nasıl Yapılır?

Soğanları temizleyip ince doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanları kısık ateşte kavurun. Tuzla tatlandırın. Karabiber ve suyu ekleyip kaynatın. Bezelyeleri ekleyip tencerenin kapağı açık şekilde yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çekince tencereyi ocaktan alın. İçinde buzlu su bulunan bir kabın içine yerleştirin. Kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyin. Blenderle ezerek püre haline getirin. Baget ekmeği dilimleyip fırında kızartın. Üzerine fava sürüp ufalanmış tulum peyniri serpin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!