Dereotlu Bezelye Fava

Dereotlu Bezelye Fava
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Dereotlu Bezelye Fava için

Malzemeler

  • 500 gr bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4~5 taze soğan
  • Yarım litre sıcak su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Yarım demet taze nane

Sunum için

  • Baget ekmek
  • Tulum peyniri
Dereotlu Bezelye Fava

Nasıl Yapılır

Soğanları temizleyip ince doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanları kısık ateşte kavurun. Tuzla tatlandırın. Karabiber ve suyu ekleyip kaynatın. Bezelyeleri ekleyip tencerenin kapağı açık şekilde yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çekince tencereyi ocaktan alın. İçinde buzlu su bulunan bir kabın içine yerleştirin. Kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyin. Blenderle ezerek püre haline getirin. Baget ekmeği dilimleyip fırında kızartın. Üzerine fava sürüp ufalanmış tulum peyniri serpin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo