ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BİBERLİ PIRASA KAVURMA

Biberli pırasa kavurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberli pırasa kavurma tarifi için malzemeler

  • 4~6 pırasa
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 sarı biber
  • 1 diş sarımsak (küp doğranmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taze kekik yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 defne yaprağı
  • 1 su bardağı sebze suyu
  • 1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Tuz

Biberli pırasa kavurma Nasıl Yapılır

Pırasaların uç kısımlarını kesin ve soğuk suyla yıkayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alın. Küp doğranmış sarımsak ve pırasaları ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. İnce doğranmış biberleri de ekleyerek 3-4 dakika sotelemeye devam edin. Şeker, kekik yaprakları, defne yaprağı, tuz ve sebze suyunu ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 40-45 dakika pişirmeye devam edin. Pırasalar yumuşayınca servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.