Bezelyeli Falafel

Bezelyeli Falafel
14 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bezelyeli Falafel için

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış kinoa
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 defne yaprağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 2 sap taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 dal taze kişniş
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Servis için:

  • Süzme yoğurt
Bezelyeli Falafel

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye kinoayı alın, üzerine suyu ve defne yaprağını ekleyip pilav gibi pişirin. Rondonun karıştırma kabına nohut, sarımsak, tuz, limon suyu, tahin, keten tohumu, haşhaş tohumu ve baharatları alın, rondoda çekerek püre haline getirin. Taze soğan, maydanoz ve kişnişi ince kıyın. Kinoa ve bezelye ile birlikte rondoya ekleyin ve çok kısa olmak şartıyla rondoda çekin. Karışımı bir kaba aktarın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve hafif bastırarak yassı köfteler hazırlayın.
  2. Bir tavada ayçiçek yağını ısıtın. Hazırladığınız köftelerin her iki yüzünü de kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Köfteleri servis tabağına alın ve yanında süzme yoğurt ile birlikte servis yapın
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo