ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ BEZELYELİ FALAFEL

Bezelyeli Falafel

Bezelyeli falafel

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli Falafel Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış kinoa
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 defne yaprağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 2 sap taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 dal taze kişniş
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Servis için:

  • Süzme yoğurt

Bezelyeli Falafel Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye kinoayı alın, üzerine suyu ve defne yaprağını ekleyip pilav gibi pişirin. Rondonun karıştırma kabına nohut, sarımsak, tuz, limon suyu, tahin, keten tohumu, haşhaş tohumu ve baharatları alın, rondoda çekerek püre haline getirin. Taze soğan, maydanoz ve kişnişi ince kıyın. Kinoa ve bezelye ile birlikte rondoya ekleyin ve çok kısa olmak şartıyla rondoda çekin. Karışımı bir kaba aktarın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve hafif bastırarak yassı köfteler hazırlayın.
  • Bir tavada ayçiçek yağını ısıtın. Hazırladığınız köftelerin her iki yüzünü de kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Köfteleri servis tabağına alın ve yanında süzme yoğurt ile birlikte servis yapın

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!