ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BAL KABAĞI ZENCEFİLLİ SHOT

> BAL KABAĞI ZENCEFİLLİ SHOT
Bal kabağı zencefilli shot
2 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabağı zencefilli shot tarifi için malzemeler
  • 1 dilim bal kabağı (Küp kesilmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Taze kekik
  • Sıcak su veya sıcak süt
Bal kabağı zencefilli shot Nasıl Yapılır

  • Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı bir kağıt içine soyulup temizlenmiş bal kabağını, kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı ve rendelenmiş zencefili ekleyip pişirin. Kekiği kağıttan alın.
  • Diğer tüm malzemeleri blender’a atın, sıcak su veya arzuya göre sıcak süt ile sulu bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Çorba niyetine veya kalabalık bir misafiriniz geldiğinde kahve fincanları veya bir minik su bardağında ılık olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.