Bal Kabağı Zencefilli Shot

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Bal Kabağı Zencefilli Shot
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bal Kabağı Zencefilli Shot için

Malzemeler

  • 1 dilim bal kabağı (Küp kesilmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Taze kekik
  • Sıcak su veya sıcak süt
Bal Kabağı Zencefilli Shot

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı bir kağıt içine soyulup temizlenmiş bal kabağını, kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı ve rendelenmiş zencefili ekleyip pişirin. Kekiği kağıttan alın.
  2. Diğer tüm malzemeleri blender’a atın, sıcak su veya arzuya göre sıcak süt ile sulu bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Çorba niyetine veya kalabalık bir misafiriniz geldiğinde kahve fincanları veya bir minik su bardağında ılık olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo