ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ AFİLLİ KABAK

Afilli kabak

Afilli kabak

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Afilli kabak tarifi için malzemeler

  • 4 kabak 
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı 

İç harcı için

  • 1 su bardağı lor peyniri 
  • Yarım demet dereotu 
  • 2 közlenmiş kapya biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • Tuz

Afilli kabak Nasıl Yapılır

  • Kabakların kabuklarını soymadan uzunlamasına, ince dilimleyin. Üzerlerine tuz serpip fırçayla sıvı yağ sürün. Bir tavada arkalı önlü kızartın.
  • Lor peynirini bir kaseye alın. Dereotu ve közlenmiş biberleri ince doğrayın. Karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Kabak şeritlerinin arasına bu harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.