ANASAYFA TARİFLER SARMA TARİFLERİ GÜVEÇTE YAPRAK SARMA

Güveçte Yaprak Sarma

Güveçte Yaprak Sarma

Bayılarak yediğimiz lezzetli yaprak sarmayı, bir de güveçte ağır ateşte pişirmeyi deneyin. Yapımı normal yaprak sarmadan çok farklı olmasa da, lezzet bakımından herkesi kendine hayran bırakacak bir tariftir. Malzemeler hazırsa, güveçte yaprak sarma tarifine geçebiliriz.

Alternatif lezzetler için Azeri usulü yaprak sarma ve vişne soslu pazı sarması tariflerine bakabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Güveçte Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç 
  • 250 gr salamura yaprak 
  • 1 adet kuru soğan
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • ½ çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz
  • Bol nane
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kaynar su
  • Yarım limon suyu

Güveçte Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağ tencereye alınır. Yemeklik doğranan soğan kavrulur.
  • Renk almaya başladığında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. 
  • Baharatlar ve yıkanan pirinç ilave edilerek bütün malzemeler birbiri ile karıştırılır. 
  • Biraz su eklenerek hafif diri kalacak şekilde pişirilir. 
  • Yaprakların içerisine sarılmaya başlanır. 
  • Güvecin altına yaprakların uzun sapları ve maydanoz sapları koyulur.
  • Üzerine yaprak sarmaları dizilir. 
  • Üzerine limon suyu, su ilave edilir. Kapağına tabak koyulur ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. 
  • Yaklaşık 40 dakika pişen dolmalara son 10 dakika da zeytinyağı eklenir. Tabakta ya da güvecin içerisinde servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!