Ekşili Yaprak Sarma Tarifi

03 Eylül 2025 tarihinde güncellendi.
Ekşili Yaprak Sarma Tarifi

İç harcındaki limonlu ve sumaklı lezzetiyle fark yaratan bu ekşili yaprak sarma tarifi, geleneksel sarma tariflerine ferah bir dokunuş katıyor. Nar ekşisiyle taçlanan ekşili yaprak sarma tarifi, özellikle meze sofralarının yıldızı olmaya aday. Peki; ekşili yaprak sarma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bir porsiyon ekşili yaprak sarma kaç kaloridir?

Bir porsiyon ekşili yaprak sarma 200 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ekşili Yaprak Sarma Tarifi için

Malzemeler

  • 300 gr salamura asma yaprağı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber, nane
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz

Alternatif Malzemeler:

  • Nar ekşisi yerine: Limon suyu veya ekşi erik suyu
  • Pirinç yerine: İnce bulgur
  • Zeytinyağı yerine: Ayçiçek yağı (tercih edilmez ama olur)
Ekşili Yaprak Sarma Tarifi

Nasıl Yapılır

  1. Asma yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayın.
  2. Soğanı küçük doğrayın, yağda kavurun, salçaları ekleyin.
  3. Pirinci, baharatları, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  4. Yapraklara küçük miktarda harç koyup sarın.
  5. Tencereye dizin, üzerine limon dilimleri yerleştirin.
  6. Üzerine biraz zeytinyağı ve sıcak su ekleyerek kısık ateşte 50 dakika pişirin.
Servis Önerisi
  • Soğuk servis edilir. Yanında yoğurt ya da ayranla harika gider.
Püf Noktası
  • Sararken yaprakların yırtık olmamasına dikkat edin.
  • Harcı sarmadan önce biraz soğutun.
  • Sumağı sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu eklemek aroma katacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo