ANASAYFA TARİFLER DOLMA TARİFLERİ ŞIHIL MAHŞI

Şıhıl Mahşı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şıhıl Mahşı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 dolmalık kabak
  • 1 kg kıyma
  • Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 2 soğan
  • 50 g domates salçası
  • 50 g haşlanmış nohut
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Pişirmek için

  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı acı biber Salçası

Kızartmak için

  • 150 ml Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Yoğurt

Şıhıl Mahşı Nasıl Yapılır?

  • Kabakların içini kaşıkla çıkarıp Ayçiçek yağında kızartın. Kıymayı orta boy bir tencerede yarım çay bardağı Ayçiçek yağı ile kavurun.
  • Küp doğradığınız soğanları ve acı biber salçasını ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Haşlanmış nohutları ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kıyma soğuyunca maydanozu ekleyip harcı iyice karıştırın.
  • Kabakların içine paylaştırın. Fırın tepsisine kabakları dizin. Salçayı su ile karıştırıp sos haline getirin ve üzerine dökün.
  • 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Yoğurtla servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!