Yeşil Mercimekli Soğuk Pilav Salatası

Yeşil Mercimekli Soğuk Pilav Salatası
16 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yeşil Mercimekli Soğuk Pilav Salatası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık pirinç (Ilık suda ıslanmış)
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek  (Diri kıvamda haşlanmış)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı garnitür (Konserve)
  • 3 adet havuç (Rendelenmiş)
  • Yarımşar demet maydanoz, dereotu, nane (İnce kıyılmış)
  • 1 çay bardağı doğranmış kornişon turşu
  • 1 çay bardağı mısır konservesi
  • 2 dal yeşil soğan (İncecik doğranmış)
  • Tuz, karabiber, pul biber
Yeşil Mercimekli Soğuk Pilav Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci ılık suda 15 dakika beklettikten sonra akan suyun altında yıkayıp süzün.
  2. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp pirinci 5 dakika boyunca kavurun. 1.5 bardak sıcak suyu, diri kıvamda haşladığınız yeşil mercimeği, tuzu ve karabiberi ekleyip birkaç taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin. Pilav pişince ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  3. Rendelenmiş havucu kalan yağda hafif yumuşayana kadar kavurun. Yuvarlak kalıbın tabanına önce kavurmuş olduğunuz havucu hafifçe bastırarak yerleştirin. Pilav soğuyunca havuç dışındaki tüm malzemeyi ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra havuçların üzerine dökün. Kaşıkla bastırarak sıkılaştırdıktan sonra buzdolabına alın, 1 saat kadar dinlendirin.
  4. Pilavı daha büyük bir servis tabağına ters çevirerek aktarın ve ve hemen servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo